Monday, August 3, 2015

Briose Red Velvet Cu Topping De Crema De Branza




     O reteta usor de facut, ca mai toate retetele mele, si atat de placuta privirii datorita rosului intens al briosei. La mine au iesit mai mult ciocolatii pentru ca am nimerit un colorant care nu era atat de intens pe cat am crezut ca va fii si nu prea mi-a colorat briosele.

      
     Ingrediente:

     - 180 g faina
     - 100 g zahar
     - 1 lingura cacao
     - un sfert de lingurita sare
     - 2 oua
     - 125 ml ulei
     - 240 ml lapte batut
     - 1 lingura colorant alimentar rosu/ sau reductie de sfecla
     - 1 lingurita esenta de vanilie
     - jumatate lingurita bicarbonat
     - jumatate lingurita otet sau zeama de lamaie


     Crema De Branza:

     - 250 g Mascarpone
     - 50 ml frisca
     - 50 g zahar pudra


     Porneste cuptorul sa se incalzeasca si pune formele de hartie in tava de briose, sau unge fiecare forma cu ulei si tapeteaza cu faina.

     Amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul si cerne-le.

     Intr-un bol mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana isi tripleaza volumul si se topeste tot zaharul. Adauga uleiul, laptele batut, colorantul rosu si vanilia si mixeaza sa se combine totul. Pune amestecul de faina si incorporeaza totul bine. La sfarsit pune otetul sau zeama de lamaie si amesteca.

     Umple 2/3 din fiecare forma de hartie cu ajutorul unei linguri si coace briosele aproximativ 18-20 minute, pana ce iese scobitoarea curata cand le incerci.

     Amesteca ingredientele pentru crema de branza si pune la frigider crema obtinuta pentru macar jumatate de ora. Pune crema pe briose doar dupa ce s-au racit de tot folosind un cutit sau un pos.



     Sfaturi:

     - poti folosi reductie de sfecla in loc de colorant alimentar obtinuta prin fierberea unei sfecle cat pumnul, taiata in cuburi si in suficienta apa cat sa o acopere de 2 ori. Cand mai raman doar 3-4 linguri de apa atunci o poti folosi si pui cat consideri ca au inrosit suficient compozitia;

     - daca frisca este indulcita nu mai este nevoie de zahar pudra, decat daca vrei crema mai dulce;



                                                  
                                                                                                                  Bon Appétit!



No comments:

Post a Comment